יצירת קשר
מלאו את הטופס וניצור עמכם קשר בהקדם
חוות דעת מומחה לבתי משפט
חוות דעת כלכלית מומחה
בתביעות ייצוגיות ונגזרות מצופה מהתובעים להגיש יחד עם הבקשה חוות דעת מומחה אשר תספק אסמכתא כלכלית כהוכחת נזק.
בשלב הבקשה אין צורך עדיין בכימות הנזק הכלכלי אך במקרים רבים חוות הדעת שלנו תכיל כבר בשלב זה את כימות הנזק.
כאשר בוחרים יועץ מומחה יש לשים לב לתתי ההתמחויות של היועץ ולבחון כיצד חוות הדעת שלו עמדו במבחן חוות הדעת הנגדיות ובמבחן בין המשפט.
אנו מתמחים בהערכות שווי והערכות נזק באמצעות מודל חקר אירוע (EVENT STUDY) אשר מקובל בפסיקה. מודל זה הינו מודל כלכלי אשר מעריך באופן איכותי ביותר את "חסרון הכיס" של התובע במקרים של אי דיווח במועד, הטעיה בדוחות, חשיפת שחיתות בחברה ועוד...
כאשר משתמשים במודל זה ישנן סוגיות כלכליות רבות לגביהן על המומחה לתת את הדעת: קביעת חלון האמידה, קביעת חלון האירוע, קביעת מדד הייחוס הרלוונטי, זיהום חלון האירוע ועוד
הגשת בקשה יחד עם חוות דעת מעמיקה אשר עומדת על כל הסוגיות הכלכליות הרלוונטיות תסייע באופן משמעותי גם בשלב האישור וגם בשלב קביעת הנזק בבית המשפט.
ניסיוננו ארוך השנים גם במחקר אקדמי, גם בגופים מוסדיים, וגם בכתיבת חוות דעת יכול לסייע לכם רבות בכל השלבים של התביעה.
בשנים האחרונות כתבנו עשרות חוות דעת תוך שימוש במודלים שונים המקובלים בפסיקה בתחום התביעות הייצוגיות והנגזרות. חוות דעתנו שימשו בתביעות שונות שבהן היו מעורבות החברות הגדולות במשק (הפניקס, אורמת,לידר , פוקס ועוד..), גם ככותב חוות דעת מטעם התביעה וגם ככותב חוות דעת נגדית.
חוות דעת כלכלית תרו - אומדן הנזק הכלכלי שנגרם לבעלי מניות תרו תעשייה רוקחית בע"מ
חברת תרו תעשייה רוקחית בע"מ הינה חברה אשר מפתחת מייצרת ומשווקת תרופות מרשם ותכשירים רפואיים בעיקר בארה"ב, קנדה, ישראל ויפן. החברה נוסדה בישראל בשנת 1959, הפכה לחברה ציבורית בשנת 1961, ונרשמה למסחר ב NYSE בשנת 2012. בשנת 2010 רכשה חברת Parma Sun (להלן: "סאן") את השליטה בחברת תרו.
במהלך השנים 2021-2023 היו לחברת תרו מס' הוצאות חד פעמיות גדולות אשר נבעו בעיקרן מהסדרים עם משרד המשפטים האמריקאי(DOJׂ), ומרכישת חברת אלקמה. לאור הוצאות אלו נפגעו תוצאותיה של חברת תרו בצורה משמעותי ובהתאם לכך צנח מחיר המניה לשפל שלא ידעה המניה מזה 12 שנה, כאשר הגיע למחיר של 24.3$ למניה (ביום 27.3.2023).
בתגובה לירידות בעקבות ההוצאות החד פעמיות הנ"ל של החברה, החלה בעלת השליטה סאן לפעול לרכישת מלוא מניות החברה. זאת, תוך ניצול המצב הנקודתי, ושימוש במעמדה כבעלת שליטה תוך ניצול עודף מידע על החברה, והבנה עמוקה לגבי זמניות המצב אליו נקלעה תרו. להצעות הרכש צורפו הערכות שווי של BOFA, הערכות אלו היו מוטות באופן קיצוני גם בתחשיבי שיעורי הרווח הגולמי והתפעולי, וגם בשיעור הצמיחה הפרמננטי שנקבע ללא כל הנמקה מסודרת על 0% . מעבר לכך, להערכות השווי לא התווספה הערכה של פרמיית השליטה( Going Private premium).
כפי שהצגנו בחוו"ד, השווי הכולל של החברה אליו הגענו בהתאם למודל DCF עומד על כ-2.7 מיליארד דולר, בעוד שהצעת המיזוג המשולש ההופכי אשר אושרה ביום 22.5.2024 באספה של חברת תרו משקפת שווי של כ 1.616 מיליארד דולר בלבד.
לפיכך הנזק שנגרם לכלל בעלי המניות מהציבור ע"פ הערכתנו (לפי שיעור החזקה של 21.5%) הינו כ- 233 מיליון $.
חוות דעת כלכלית פריון נטוורק - אומדן הנזק הכלכלי שנגרם לבעלי מניות פריון נטוורק בע"מ מקרב הציבור- ת"צ 30303-04-24
פריון נטוורק בע"מ הינה חברת טכנולוגיית פרסום רב ערוצית גלובאלית, המספקת פתרונות סינרגטיים בין הערוצים השונים של הפרסום הדיגטלי: פרסום במנועי חיפוש, במדיה חברתי, פרסום בתצוגת וידאו, ו CTV. בנובמבר 2007 הונפקה פריון בבורסה לניירות ערך בתל אביב.
חוות הדעת עוסקת בבחינת שאלת קיומו וכימותו של הנזק הכלכלי שנגרם למחזיקי מניות פריון נטוורק, בשל הטעיה והסתרת מידע מהותי בקשר לתחזיות החברה לשנת 2024 כולה, ולרבעון הראשון של שנת 2024 בפרט. המועד שבו התגלה המידע לחברה אינו פומבי, אך להערכתנו המקצועית המבוססת בחוו"ד זו, נראה כי לכל המאוחר החלה תקופת ההטעיה ביום ,7.2.2024, אז פרסמה החברה דוחות לשנת 2023 בהן תחזיות לשנת 2024, ללא כל התייחסות לאי העמידה בתחזיות עד למועד פרסום הדוח. בנוסף לכך הגדילה החברה לעשות ואף נתנה תחזית חיובית לשנה כולה. ההטעיה התגלתה רק ביום 8.4.2024 עת עדכנה החברה כלפי מטה את תחזיותיה ובאופן משמעותי.
כתוצאה מהגילוי מניית החברה צנחה ב 37.36% במהלך יום המסחר שהתקיים ב 8.4.2024
בבורסה לני"ע בת"א, ובמסחר בנסד"ק מניות החברה צנחו ב 41.24%. בבוקר ה- 9.4.2024 מניית החברה ירדה בת"א בעוד 6.91%, ובכך התאימה את עוצמת הירידה לירידה בבורסת ניו יורק.
על פי ממצאנו, לבעלי המניות בישראל נגרם נזק המוערך בכ- 94.04 מיליון .₪
חוות דעת כלכלית מילניום פוד טק - בחינת הנפקות ההון של מילניום פוד-טק שותפות מוגבלת.
ת"צ 57402-05-24
שותפות מילניום פוד- טק שמטרתה השקעה בחברות בתחום הפוד טק הוקמה ביום 17.3.2019.
השותפות מבוססת על מערך הסכמים בין השותף המוגבל (שהם מחזיקי יחידות השתתפות
מהציבור) לבין השותף הכללי (שהינו בעל השליטה בשותפות). השותף הכללי אינו מושקע כמעט
בהון השותפות אך הוא נהנה מדמי ניהול , תגמול קבוע בגין כל גיוס הון, ודמי הצלחה אשר יוצרים ניגוד אינטרסים אינהרנטי בין השותף הכללי לבין מחזיקי היחידות בשותפות.
השותפות הונפקה לציבור ביום 14.7.2020. לאחר ההנפקה הראשונית לציבור של יחידות ההשתתפות החליט השותף הכללי לבצע מספר סבבים של גיוסי הון, כאשר שלושת סבבי הגיוס
האחרונים בוצעו במחירים נמוכים משמעותית מהשווי ההוגן של היחידות וממחירן הסחיר. בחוות דעת זו הגענו למסקנה כי שלושת גיוסי ההון שנערכו בחודשים אוקטובר 2021, ביולי 2022 ובמאי 2023 היו הנפקות מקפחות, אשר שירתו בעיקרן את האינטרס של השותף הכללי, תוך שימוש בכספי ההנפקות באפיקים שלא תאמו את היעדים והמטרות של השותפות.
על פי ממצאנו, בעקבות ההנפקות המקפחות שערכה השותפות נגרם לבעלי יחידות ההשתתפות נזק כולל במונחי שווי הוגן של כ - 107.7 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית שופרסל - אמידת הנזק הכלכלי שנגרם לבעלי מניות המיעוט בחברת שופרסל בע"מ בעקבות עסקת האחים אמיר.
שופרסל הינה רשת הסופרמרקטים הגדולה בישראל, החברה פועלת בשלושה תחומי פעילות:
תחום הקמעונאות , תחום הנדל"ן, ותחום הפארם(Be). בחברת שופרסל טרום העסקה עם האחים אמיר, לא היה בעל שליטה, ולכן השליטה הייתה מצויה בידי כל בעלי המניות. השווי הכלכלי לכלל בעלי המניות המוחזקות בחברה בה אין מחזיק בדבוקת שליטה, גבוה יותר מהשווי לכלל בעלי המניות שאינם שותפים בדבוקת השליטה, בתאגיד בו יש דבוקת שליטה.
במסגרת העסקה של האחים אמיר, על פי הערכותינו פרמיית השליטה האפקטיבית שישלמו האחים אמיר רק לגופים המוסדיים שמכרו להם 24.99% מהון המניות של שופרסל(הכוללת את התשלומים הנוספים ששולמו לצדדים שלישיים) עומדת על כ 29.22%. למעשה לא ניתנה הזדמנות שוויונית לכלל בעלי המניות, באמצעות מנגנון הצעת הרכש המיוחדת, ליהנות מפרמיית השליטה ששולמה בעבור יצירת שליטה לראשונה בחברה.
נוסף לזאת, לאור האנליזה שערכנו, ולאור סקירה מחקרית רחבה בנושא, פרמיית השליטה שיכולה הייתה להתקבל במקרה של מאבק שליטה רב משתתפים, כמו המצב בעסקה זו עשויה הייתה להגיע עד ,46.5%. פרמיה זו מגלמת שווי של כ 7.65 מיליארד ₪ לשופרסל. לאור ממצאנו, הפרמיה ששולמה לגופים המוסדיים נמוכה משמעותית מהפרמיות המקובלות ואינה משקפת את הנזק האמיתי שגרם לציבור ממנו ניטלה השליטה, שכן גם לגופים המוסדיים נגרם נזק (גם אם בהסכמתם) בדמות קבלת פרמיית שליטה נמוכה.
על פי ממצאנו, אנו מעריכים כי הנזק הכולל לבעלי מניות שופרסל מקרב הציבור עומד על
כ- 146-232 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית - אמידת הנזק ופערי התשואות שנגרמו לחוסכים במסלול "אקסלנס השתלמות כללי" מקרב לקוחותיה של חברת "הפניקס אקסלנס פנסיה וגמל בע"מ".
בשנת 2017 נמחקה חברת אקסלנס מהמסחר בבורסה לני"ע בת"א וכיום הינה חברה פרטית בבעלות מלאה של חברת הפניקס אחזקות בע"מ. עד לסוף שנת 2016 אקסלנס ניהלה קופות גמל, ולאחר הרכישה החל מתאריך 1.1.2017- מוזגה פעילות הגמל עם חברה אחות/חברת בת של קבוצת הפניקס.
בעקבות המיזוג, לקוחות אקסלנס שכספם נוהל במסלול "אקסלנס השתלמות כללי" עד ליום 31.12.2017 הועברו ללא הסכמתם למסלול "אקסלנס השתלמות לטווח קצר".
ביצענו השוואה בין תשואת קופת הגמל במסלול לטווח קצר (המסלול החדש), לבין תשואת קופת הגמל הזהה במסלול הכללי, שתיהן באקסלנס. פער התשואות המצטברות בין הקופות, לתקופה שבין החודשים ינואר 2018 ועד לחודש דצמבר 2023 הינו 3.44%.
להערכתנו ההפסד הכספי הכולל לחברי הקבוצה במועדים הרלוונטיים הינה כ- 184 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית אפיטומי מדיקל - אמידת הנזק שנגרם לבעלי המניות של חברת אפיטומי מדיקל בע"מ- ת''צ 1651-12-23
חברת "אפיטומי מדיקל בע"מ" פועלת באופן ישיר בתחומי פיתוח, יצור ומסחור של פלטפורמות רפואיות. לחברה שני תחומי פעילות עיקריים- פיתוח ויצור התקנים רפואיים המיועדים להרזיה ולטיפול בעודף משקל, ופיתוח ויצור של התקנים רפואיים המיועדים להחדרת תרופות ביולוגיות דרך דופן המעי הדק. בדצמבר 2021 הונפקה החברה לראשונה בבורסה בתל אביב, והפכה לחברה ציבורית.
בתאריך 4.9.2023 פירסמה החברה בדיווח מיידי על הצלחה מובהקת בארה"ב לניסוי הקליני לטיפול בעודף משקל והשמנת יתר שפותח ע"י החברה. עוד ציינה החברה כי חברת נסטלה נערכת לשיווק קפסולות ההרזיה בעולם. שני פרמטרים אלו גרמו לעלייה משמעותית במחיר המנייה. אולם, בתאריך 29.11.2023 פרסמה החברה כי תוצאות הניסוי בקפסולות שנעשה ע"י חברת נסטלה, אינן עומדות באופן מלא בתנאי הסכם הרישיון, וכי מקדמת שלב אבן הפינה, לא תשולם כלל לחברה. לאחר דיווח זה חלה ירידה משמעותית במחיר מניותיה של החברה.
אמידת הנזק בחוות הדעת, בוצעה ע"י שימוש במודל "Event Study"(שיטת חסרון הכיס המקורבת). מעבר לממצאים האמפיריים על קיום הנזק, על פי חישובנו בנטרול השפעת השוק,
חלה ירידה של 70.46% בשווין של מניות החברה.
הנזק שנגרם לבעלי המניות מקרב הקבוצה המיוצגת ע"פ הערכתנו הינו 201.3 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית טריא - הערכת שווי חברת טריא, ואמידת הנזק לבעלי המניות בחברת לוזון נדל"ן בע"מ - ת"צ 12013-09-23
חברת "טריא" הינה חברה העוסקת בתיווך אשראי ומתן אשראי באמצעות פלטפורמה אינטרנטית, תיק האשראי של החברה הינו מוטה הלוואות לנדל"ן כאשר הנכסים עומדים כבטחונות כנגד האשראי.
בתאריך 22.5.2022 התמזגה טריא עם חברת "לוזון נדל"ן" בהסכם מיזוג שאושר על ידי בעלי מניות לוזון נדל"ן לפי שווי חברה של 323 מיליון ש"ח וזאת בהתאם להערכת שווי אשר נערכה ע"י חברת Value-C והוצגה למשקיעים כחלק ממסמכי המיזוג. בהערכת השווי נפלו כשלים רבים אשר הובילו להטעיה של בעלי המניות בחברת לוזון קבוצה. במסגרת הערכת השווי לא נלקחו בחשבון הכנסות מותנות של החברה, לא נלקחו בחשבון סיכונים אליהן חשופה החברה, וחלק מהכנסות החברה (בתחום ה POS) הוצגו בכפל.
בתאריך 30.5.2023, פרסמה טריא את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון לשנת 2023 במסגרתו התגלה כי החברה גובה מקבוצות רכישה עמלות הקמה שמותנות בהעמדת האשראי ומכירה בהן כהכנסות רגילות. לפיכך, לחברה הכנסות מותנות עליהן עליה לבצע הפרשות בדוחותיה הכספיים. היקף ההכנסות המותנות, היקף האשראי והיקף ההפרשות לא גולו במסגרת דוח זה.
חוות הדעת עוסקת בבחינת שוויה ההוגן של חברת טריא באמצעות מודל DCF טרום המיזוג וזאת בהתחשב בהכנסות המותנות, ובסיכונים העסקיים של החברה. על פי הערכתנו - שוויה של חברת טריא טרום המיזוג עמד על כ – 128-164 מיליון ₪.
על פי ממצאנו, הנזק שנגרם לבעלי מניות לוזון נדל"ן בעקבות ההטעיה עומד על כ 30.5-
37 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית- שיעורי הריבית במחירוני הבנקים מול הריבית הממוצעת המשולמת על ידם- ת"צ 43002-07-23
כחלק מהשינויים המשמעותיים במערכת הפיננסית בעקבות עליית הריבית המוניטרית, חזר הציבור להפקיד כספים בפיקדונות לתקופות
קצרות, בהיקף משמעותי. בחוות דעת זו בחנו את פערי הריביות בין מחירוני הבנקים השונים לבין הריביות המוצעות בפועל בפלטפורמות הדיגטל השונות.
ממצאנו מעלים כי הריביות על הפיקדונות המופקדים באמצעות אתרי האינטרנט והאפליקציות נמוכות בכ- 0.76%- 0.9% מהריביות הממוצעות לאותם הפיקדונות.
על פי ממצאנו, הנזק הכולל ללקוחות חמשת הבנקים הגיע לכ- 984 מיליון ₪ .
חוות דעת כלכלית נטו מלינדה - אמידת הנזק שנגרם לבעלי המניות של נטו מלינדה סחר בע"מ.
ת''צ 49765-06-23
חברת נטו מלינדה בע"מ עוסקת בייצור ושיווק של מוצרי מזון וכלים חד פעמיים והינה חברה בת של חברת נטו אחזקות שבעלת השליטה בה הינה משפחת עזרא.
נטו מלינדה קיבלה החלטה לרכוש 16.8% ממניות חברת האם – מהלך שצמצם את מס' המניות
הרגילות בעלות זכויות הצבעה בנטו אחזקות ובפועל חיזק את בעלי השליטה בשתי החברות וכל
זאת – מבלי לבצע הצעת רכש.
אמידת הנזק בוצעה י ידי שימוש במודל Event Study - שיטת חסרון הכיס המקורבת.
מניית נטו מלינדה איבדה כ- 35.41% והנזק שנגרם לבעלי המניות מקרב הקבוצה המיוצגת,
ע"פ הערכתנו מוערך בסכום של 516-466 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית המרווח הפיננסי במערכת הבנקאית בעקבות עליית ריבית בנק ישראל- ת"צ 52203-06-23
בחוות דעת זו אנו סוקרים את רווחיות הבנקים על רקע העלאות הריבית של בנק ישראל. בשנה האחרונה,עד כה, זינקה הריבית המוניטרית מרמה של 0.1% לרמה של 4.75% וריבית הפריים עלתה מ - 1.6% ל- 6.25% .
מבדיקה של מרווחי הבנקים עולה כי חל זינוק במרווחי האשראי למשקי הבית (עליה של כ- 40% ), ואילו שיעור הריבית על הפיקדונות עלה משמעותית פחות מעלית הריבית על האשראי. עקב כך, הציגו הבנקים
על ההון תשואות שיא של 45 שנה.
על פי ממצאנו, הנזק הכולל ללקוחות חמשת הבנקים הגיע לכ- 3.9 מיליארד ₪.
חוות דעת כלכלית- הערכת גובה הריבית הסבירה על יתרת זכות בעו"ש
ת"צ- 5700-06-23
בחוות דעת זו אנו סוקרים את השינויים שחלו במגזר הבנקאי על רקע העלאות הריבית של בנק ישראל שהחלו באפריל 2022. תחת סביבת הריבית החדשה הבנקים העלו את הריביות על האשראי באופן חד, בעוד התמסורת לפיקדונות הציבור הייתה נמוכה משמעותית. מעבר לכך בבנקים ישנם פיקדונות עו"ש בהיקף של כ 526 מיליארד ש"ח עליהם הבנקים לא העניקו כלל ריבית.
שינויים אלו הובילו את הבנקים לתשואות על ההון אשר משקפות תשואות שיא של 45 שנה.
בחוות הדעת אנו בוחנים את השאלה מהי "ריבית סבירה"? וקובעים כי שיעור תמסורת צריך לעמוד בטווח של 45%-60%, שנכון לרבעון השלישי של 2023 שיעור תמסורת זה מהוות ריבית של 2.47%-1.72%.
על פי ממצאנו הנזק הכולל לבעלי הפיקדונות שאינם נושאים ריבית בבנקים עומד על בין 3.62 עד 5.06 מיליארד ₪.
חוות דעת כלכלית תדיראן - אמידת הנזק שנגרם לבעלי המניות של חברת תדיראן גרופ בע"מ.
ת''צ 2324-06-23
תדיראן גרופ בע"מ עוסקת במס' תחומי פעילות עיקריים:
הפצה ומכירה של מערכות מיזוג, ובייבוא שיווק והפצה של מוצרי חשמל ביתיים. בנוסף לכך, במסגרת פעילותה בתחום האנרגיה עוסקת החברה בסחר של מוצרים בתחום האנרגיה הפוטו-וולטאית בישראל ובאיטליה .
בתאריך 17.05.2023 פרסמה החברה את הדוח הכספי לרבעון ראשון ובו דווחה על הרעה בסביבה העסקית באיטליה. אולם, מידע מהותי זה פורסם ע"י משרד הכלכלה האיטלקי כבר בנובמבר 2022, ודווח על ידי החברה רק במאי 2023. בשמונת ימי המסחר לאחר פרסום הדוח ירדו מניות החברה בשיעור של 20.33%. חוות הדעת עוסקת בבחינת שאלת קיומו וכימותו של הנזק הכלכלי, למחזיקי מניות תדיראן בשל הטעייה והסתרת מידע מהותי.
אמידת הנזק בחוות דעת זו בוצעה ע"י ידי שימוש במודל Study Event(שיטת חסרון הכיס
המקורבת), מעבר לממצאים האמפירים על קיום הנזק. על פי ממצאנו, בעקבות האירוע ובנטרול השפעת השוק, מניית תדיראן איבדה כ- 16.07%.
הנזק שנגרם לבעלי המניות מוערך בסך של 101 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית ישראכרט- אמידת הנזק שנגרם לבעלי המניות של חברת ישראכרט בע"מ.
ת''צ 63511-03-23
ישראכרט בע"מ נוסדה בישראל בשנת 1975 והינה חברת כרטיסי אשראי. באפריל 2019 הונפקה החברה ומניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב. החברה יחד עם החברות המוחזקות על ידה פועלת בשלושה אפיקים: הנפקת כרטיסי חיוב, סליקת כרטיסי חיוב, מימון חוץ בנקאי.
בתאריך 27.02.2023 אישרה אסיפת בעלי המניות של חברת ישראכרט את מיזוג החברה לחברת הראל במסגרת מיזוג משולש הופכי, ולפי שווי של 3.3 מיליארד ש"ח. הצעה זו אושרה לאור המלצת הדירקטוריון, שלא אישר הצעה לרכישת גרעין השליטה של חברת מנורה לפי שווי שוק של 3.5 מיליארד ש"ח.
חוות הדעת עושה שימוש במודל DCF, ועומדת על הכשלים הרבים בהערכת השווי של חברת דלויט שהוזמנה ע"י הדירקטוריון. בין הכשלים שנמנו בחוו"ד: אי התחשבות בפרמיית שליטה, ואי התחשבות בתחזיות הנהלת החברה.
על פי ממצאנו הנזק שנגרם לבעלי המניות מוערך בסך של כ-1.4-1.5 מיליארד ₪.
חוות דעת כלכלית ורידיס - אמידת הנזק שנגרם לבעלי המניות של ורידיס.
ת''צ 56609-02-23
חברת ורידיס אינווירמנט בע"מ הוקמה בישראל בדצמבר 2018 כחברה פרטית, ובביוני 2021 רשמה החברה את מניותיה למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב. החברה פועלת בשלושה תחומים: תחום איכות הסביבה, תחום התפלת המים, ותחום האנרגיה.
בתאריך 21.2.2023 דיווחה החברה כי משטרת ישראל ערכה חיפוש במשרדי החברה, וזאת לאחר חקירה סמויה ממושכת של המשטרה הירוקה שבמשרד להגנת הסביבה. בעקבות האירועים הללו ירדו מניותיה של החברה בשני ימי המסחר העוקבים בשיעור של 16.8%.
על פי ממצאנו באמצעות מודל Event study, הנזק שנגרם לבעלי המניות שאינם בעלי שליטה מוערך בסך של כ-155.07 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית אוגווינד - אמידת הנזק שנגרם לבעלי מניות אוגווינד .
ת"צ 66769-02-23
חברת אוגווינד פועלת בתחומי התייעלות אנרגטית ואגירת אנרגיה באמצעות טכנולוגיה ייחודית שפותחה על ידה. בתאריך 28.12.22 הודיעה החברה על סיום מו"מ עם חברת החשמל לישראל,
וכי אין בכוונת חברת החשמל להמשיך ולקדם את פרויקט משותף בשל אי עמידה בפרמטרים הטכנולוגיים הנדרשים לביצוע הפרויקט.
דיווח זה חידד והבהיר לבעלי המניות כי המצג שהוצג לגבי יעילותה של המערכת שפיתחה החברה, היה שגוי. בעקבות הדיווח האמור ירדו מניות החברה בשיעור של 23.73% בשני ימי המסחר העוקבים.
לפי ממצאנו באמצעות שימוש בשיטת חסרון הכיס המקורבת, הנזק שנגרם לבעלי המניות מקרב הציבור מוערך בסך של כ- 22.5 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית גיבוי אחזקות - אמידת הנזק שנגרם לבעלי אג"ח של גיבוי אחזקות.
ת''צ 41928-10-22
חוות הדעת עוסקת בבחינת הנזק שנגרם לבעלי אגרות חוב שהנפיקה החברה, בעקבות האירועים שהובילו להפסקת המסחר בניירות הערך של החברה.
הערכנו את הנזק שנגרם לבעלי אגרות החוב על פי שיטת חסרון הכיס המקורבת באמצעות מודל Event Study.
על פי ממצאנו נגרם נזק כולל לבעלי אגרות החוב בסך של 72.7 מיליון ש"ח.
חוות דעת כלכלית יונט - אמידת הנזק שנגרם לבעלי מניות יונט קרדיט.
ת''צ 23656-06-22
חברת יונט קרדיט שירותים פיננסיים בע"מ, עוסקת בתחום הממסרים הדחויים. בראשה עמד צחי אזר ומר משה כחלון משמש יו"ר החברה מאז שנת 2021.
חוות הדעת עוסקת בבחינת הנזק הכלכלי, שנגרם למחזיקי מניות יונט קרדיט בשל חוסר בהמחאות בקופה שניתנו בסניף נצרת בסך של 7.7 מיליון ₪ ובשל חשש כי מנכ"ל החברה, מר צחי אזר, נטל מהחברה כספים שלא כדין.
הנזק הנגרם מהאירועים לבעלי המניות הינו נזק מאובדן המוניטין של החברה בעקבות הליקויים בבקרה הפנימית שלה, בעקבות החשדות שהועלו נגד המנכ"ל ובעקבות אי עמידתה בדרישות הרגולטוריות לפרסום דוחות כספיים.
על פי ממצאנו, מניית יונט ירדה 25.4% בעקבות האירועים.
הנזק הכולל שנגרם לבעלי המניות שאינם בעלי השליטה, על פי ממצאנו עומד על כ - 5.1 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית נורסטאר - אמידת הנזק שנגרם לבעלי מניות נורסטאר בעקבות חלוקת דיבידנד בעין. ת''צ 39979-04-22
בחוו''ד זו התבקשנו להעריך את הנזק הכלכלי שנגרם למחזיקי מנית נורסטאר מקרב הציבור בשל החלטת דירקטוריון החברה מיום 10.4.22 על חלוקת מניות של חברת הבת, גזית גלוב בע''מ, בדרך של דיבידנד בעין.
ההחלטה הייתה מובילה לאובדן השליטה של נורסטאר בחברת גזית וזאת ללא פיצוי לבעלי המניות מקרב הציבור. שכן ההחלטה התקבלה בשל אינטרס אישי של בעל השליטה - כצמן.
על פי ממצאנו, בנטרול השפעות השוק, הנזק הישיר שנגרם לבעלי מניות נורסטאר, מוערך בשיעור של 15% משער המניה בעת האירוע, והנזק לציבור הסתכם ב-187-197 מיליון ש''ח.
חוות דעת כלכלית האב אבטחת מידע - אמידת הנזק הכלכלי שנגרם לבעלי המניות.
ת"צ 64235-03-22
חוות דעת זו אמדה את הנזק הכלכלי שנגרם לבעלי המניות של חברת האב אבטחת מידע בשל איחור בדיווח, על ביטול זכייתה של חברת הבת קיופוינט במכרז במשרד הביטחון.
אמידת הנזק בחוות דעת זו בוצעה על ידי שימוש במודל EVENT STUDY, המנטרל אירועים אקסוגניים לחברה.
על פי ממצאנו, הנזק הישיר שנגרם לבעלי מניות החברה בקשר לאירוע והנובע ממנו, הוערך על ידנו בסך של כ - 224 מיליון ש"ח.
לידר החזקות - הערכת שווי לצורך סעד הערכה.
ת"צ 29493-07-21
בחוות דעת זו בוצעה הערכת שווי לחברת "לידר החזקות והשקעות" לצורך סעד הערכה.
חברת לידר אחזקות הינה חברה מורכבת בעלת אחזקות שונות ומורכבות ביניהן: חברה ציבורית בתחום שוק ההון, שתי חברות פרטיות בתחום התעשיה ונדל"ן בקרואטיה.
לאור כך ולאור נתונים חלקיים בדוחות הכספיים, נדרשה חוות דעת מורכבת שבה ערכנו הערכת שווי לחברות המחוזקות באמצעות שילוב מודלים שונים: מודל DCF, מודל NAV והמודל ההשוואתי (שיטת המכפילים)
חוות הדעת הצביעה על פער משמעותי של 33.55% בין מחיר הצעת הרכש לבין השווי הכלכלי של החברה.
חוות הדעת קבעה כי הפגיעה בבעלי המניות שלא נענו להצעה עמדה על 16.5 מיליון ש"ח וכי הפגיעה בכלל בעל המניות מקרב הציבור עמדה על 60.7 מיליון ש"ח.
חוות דעת מומחה - אמידת הנזק בעקבות פרשת התארוך לאחור
ת"צ 54736-06-21
חוות דעת זו אמדה את הנזק הכלכלי שנגרם לבעלי מניות הפניקס בעקבות הגלוי על פרשת התארוך לאחור (BackDating) של פוליסות ביטוח.
חברת הפניקס ביצעה פעולות של תארוך לאחור של פוליסות ביטוח שנאסרו לשיווק ע"י המדינה ונהנו מאגרות חוב ח"ץ מיועדות. חברה הסתירה ולא גילתה את המידע האמור, לבעלי המניות של החברה וגרמה במחדליה אלו לבעלי המניות לרכוש מניות בשווי לא נכון ומלאכותי אשר נוצר אך ורק עקב מעשי המרמה, ההטעיה ואי הגילוי שלהם.
אמידת הנזק בעבודה זו בוצעה ע"י שימוש במודל Event study המנטרל אירועים אקסוגניים לחברה.
הנזק שהוערך לבעלי הקבוצה המיוצגת הינו בסך כולל של 137 מיליוני שקלים.
דלק קבוצה - הערכת נזק בעקבות פרסום תזמ"ז מטעה
ת"צ 37902-05-20
חוות דעת זו אמדה את הנזק שנגרם לבעלי אגרות החוב של חברת דלק קבוצה שרכשו את אגרות החוב של החברה לאחר פרסום דוח תזרים המזומנים המטעה מיום 8.3.2020 והחזיקו בהן עד לגילוי המידע המלא.
הנזק הכלכלי שנגרם לקבוצה המיוצגת נאמד על ידינו בסכום כולל של 103.8 עד 130 מיליון ש"ח.
בחוות דעת מורכבת זו נבנו למעשה שבעה מודלים שונים מבוססי Event Study, לכל אחת מאגרות החוב של החברה על מנת לאמוד את הנזק הכולל שנגרם לבעלי האג"ח של החברה.
חוות דעת מומחה - אמידת הנזק הכלכלי שנגרם לבעלי מניות אורמת.
ת"צ 8144-21-03
זו עוסקת באמידת הנזק הכלכלי שנגרם לבעלי מניות אורמת עקב פרשת שחיתות בין-לאומית נרחבת ושיטתית אשר נחשפה במסגרת "דוח הינדנבורג".
הערכת הנזק בוצעה באמצעות מודל חקר אירוע Event Study המקובל בפסקה להערכת "חסרון הכיס" במקרים אלו.
על פי ממצאנו הנזק הכולל שנגרם לבעלי מניות החברה בקשר לאירוע והנובע ממנו, מוערך בשיעור של כ-18.7% משער מניית החברה.
יעקובי קבוצה - הערכת נזק בעקבות פרט מטעה בתשקיף
ת"צ 77574-12-20
בחוות דעת זו הוערך הנזק שנגרם לבעלי מניות 'יעקובי קבוצה' בגין פרסום מידע שגוי ומטעה בתשקיף ובדוחות הכספיים.
במקרה זה פרסמה החברה אומדנים שגויים ומטעים ביחס לרווחיות בפרויקט הדגל של החברה אשר סווג בתשקיף כ"פרויקט מהותי מאוד".
חוות דעת זו מורכבת למעשה משני אירועים: גילוי חלקי וגילוי מלא. בשני המקרים הערכת הנזק בוצעה באמצעות מודל חקר אירוע (Eevet Study) בהתאם למקובל בפסיקה והנזק הכולל נאמד בכ - 42 מיליון ש"ח.
חוות הדעת הנגדית שהוגשה ע"י החברה הייתה חלשה במיוחד עם סטירות פנימיות קשות עליהן הצבענו בחוות הדעת המשלימה.
חוות דעת מומחה - הערכת הנזק לבעלי מניות פוקס בגין עיכוב הדיווח על עסקת ג'מבו.
ת"צ 57757-09-20.
על אף העובדה כי המידע הינו מידע מהותי עבור פוקס החברה לא דיווחה עליו סמוך לקרות האירוע, אלא פרסמה את המידע לציבור בהודעה לבורסה בעיכוב של כ-50 ימים.
חוות הדעת עוסקת בבחינת ההשפעה של עסקת פוקס-ג'מבו על מניית פוקס, ובשאלה, מה הנזק שנגרם לבעלי מניות פוקס אשר מכרו את המניות מתחת לשווי ההוגן של החברה בשל העובדה שהמידע שהיה מצוי ברשותם היה מידע חסר.
אמידת הנזק בעבודה זו בוצעה ע"י שימוש במודל Event Study.
הנזק הנאמד לבעלי המניות מוערך כ-50-67.87 מיליוני שקלים.
חוות דעת כלכלית - אמידת הנזק הכלכלי שנגרם לציבור בעלי מניות אקויטל ת"צ 31850-12-18
חברת אקוויטל בע"מ הינה חברה ציבורית המהווה חברות אחזקות של מניות יואל אקספלריישן, ישראמקו, איירפורט סיטי , ונפטא. ביום 1.1.18 הודיעה אקויטל על מיזוג משולש הופכי עם חברת יואל בע"מ. פרמיית השליטה המשולמת, עמדה על 64.45%. פרמיה זו מהווה חריגה קיצונית מהפרמיות הנהוגות בשוק הישראלי העומדות בממוצע על 4.6% בלבד.
בנוסף לכך, חוות הדעת של חברת "מ. נ.ש" אשר ביצעה הערכה כלכלית לנכסי הבסיס של קבוצת אקוטיל בע"מ, לקתה בכשלים רבים, ובאי דיוקים אשר מפורטים באופן מעמיק בחוו"ד זו.
כפועל יוצא, על פי ממצאנו בעלת השליטה באקויטל- יחק, מפיקה ערך מוסף בדמות הגדלת השליטה בהון המניות של החברה. להערכתנו ערך מוסף זה שלא תומכר כלל בעסקה שווה ערך לכ- 69 מיליון ₪.
חוות דעת כלכלית - אמידת הנזק הכלכלי שנגרם לציבור בעלי אג"ח אול-יר (ינואר 2019) ת"צ 37894-01-19
בחוות דעת זו הוערך הנזק שנגרם למחזיקי אגרות החוב של חברת אול-יר מיום 1.6.2018 ועד ליום 30.11.2018, בעקבות גילוי אודות כשלים חמורים באפקטיביות הבקרה הפנימית של החברה.
חוות הדעת מבוססת על מודל Event Study המקובל בפסיקה להערכת הנזק במקים מסוג זה.
בעקבות המידע שהתגלה בדו"ח רבעון שלישי 2018, אגרות החוב של חברת אול-יר (ארבע סדרות) ירדו בשלושת ימי המסחר שלאחר האירוע בסכום כולל של כ-230.5 מיליון ש"ח.
כפועל יוצא, היקף הנזק שנגרם לחברי הקבוצה המיוצגת מוערך בכ-135.8 מיליון ש"ח.