מגמה שלילית בשווקים נתוני אינפלציה גבוהים מהצפוי בארה"ב והעלאת תחזית הריבית קטעו את רצף העליות בשוקי ארה"ב והחל מהלך של ירידות שערים בשוקי המניות ואגרות החוב. בשוק המקומי ראינו המשך מגמה שלילית - הסערה בנוגע לרפורמה המשפטית עדיין נמשכת ומכבידה על השוק. נתוני האינפלציה הגבוהים, המשך העלאת ריבית והשפעת השוק האמריקאי – כל אלה תרמו לירידות שערים הן בשוק המניות והן בשוק אגרות החוב. אנו חוזרים על הערכתינו כי הרפורמה תעבור במתכונת מצומצמת לאור הלחץ הציבורי, וכי לא תהיה השפעה כלכלית משמעותית בטווח הארוך.
אינפלציה מדד המחירים לצרכן שפורסם בפברואר עלה ב- 0.3% לעומת צפי של 0.1% והזכיר לכולם שהאינפלציה עדיין כאן היא מאוד "דביקה" ובקצב שנתי של מעל 5%. עיקר ההבדל נבע מסעיף שכר הדירה שעלה מעבר למצופה, אך האינפלציה עדיין מאוד רוחבית והסכם השכר שנחתם השבוע בין האוצר להסתדרות צפוי ליצור לחצים אינפלציוניים נקודתיים. בראייה קדימה הפיחות בשקל צפוי להוביל ללחצים אינפלציוניים נוספים.
מיקרו סקטור הנדל"ן הוביל את הירידות החודש עם יידה של 13.76%, אנו עם חשיפה מזערית לסקטור בתיקים. לעומת זאת הבנקים, אותם אנו מחזיקים במשקל יתר היו הסקטור שירד הכי מעט החודש עם ירידה של 3.6% בלבד לעומת ירידה של 4.98% במדד ת"א 125 כולו.
אג"ח שוקי אגרות החוב הגיבו למדד ושינוי הריבית בירידות שערים, כאשר האגרות השקליות ירדו באופן חד יותר מצמודי המדד. כאשר הירידות התרכזו בעיקר במח"מים הארוכים. ציפיות האינפלציה בשוק ההון עדיין נמוכות להערכתנו ועומדות על כ 3.3% בלבד, להערכתנו האינפלציה שנה קדימה תהיה גבוהה יותר גם אם ימשכו העלאות הריבית.
תשואות המדדים - פברואר 2023
נקודות להמשך
הנתונים שהתפרסמו בחודש האחרון לגבי הפעילות הכלכלית והאינפלציה עשויים להוביל להמשך העלאות ריבית בישראל ובעולם, להערכתנו ייקח עוד זמן עד שהריביות יתחילו למתן את האינפלציה, אך הבנקים המרכזיים יחששו להמשיך בהעלאות ריבית חדות. על כן בחלק האג"חי אנו מתמקדים בדירוגים גבוהים שהאטה במשק לא תשפיע על יציבותן הפיננסית.
באפיק המנייתי אנו ממשיכים עם משקל יתר במניות שנהנות מהאינפלציה וסביבת הריבית העולה.
Comments