מאקרו - אינפלציה של צד ההיצע
אנו כותבים כבר מעל לשנה על הסביבה האינפלציונית שנוצרה בעקבות משבר הקורונה, אך בשונה מהיציאה לאחר הסגרים בה האינפלציה נבעה מביקוש כבוש (דחיית רכישות) שהתפרצו ברגע שהיה ניתן לצאת ולהשלים את הרכישות. כעת אנחנו עומדים בפני אינפלציה של צד היצע - כלומר עליית מחירים גלובלית ועליה בשכר שמובילה לעלויות גבוהות יותר ליצרנים וליבואנים.
האינפלציה הזו – תהיה קשה לשליטה באמצעות העלאות ריבית שממתנות ביקושים ומייקרות את עלויות המימון של
החברות. על כן אנו סבורים שהבנקים המרכזיים בעולם יעלו ריביות בצורה מאוד הדרגתית וממותנת יותר.
זאת במטרה להוריד את ציפיות האינפלציה הארוכות, ולא על מנת לעצור את האינפלציה בטווח הקצר שברור כבר לכול שתהיה גבוהה מאוד. כאן בישראל עדיין לא מדברים על העלות ריבית בקצבים של ארה"ב אך ההשפעה על אגרות החוב כבר בהחלט מורגשת כאן. למרות שבנק ישראל מנסה למתן את הציפיות להעלאת ריבית באמירותיו.
מה המסקנה שלנו מכך? המשך השקעה בחלק האג"חי באפיק הצמוד ולטווחים קצרים.
מיקרו – הנהנים מאינפלציה הם היבואנים
עוד נהנים עיקריים מאינפלציה של צד ההיצע הם יבואנים אשר מחזיקים מלאי משמעותי שמתייקר במחסניהם - על כן הם מרוויחים לא רק את המרווח הקבוע שלהם אלא גם את שווי העליה של המלאי שהם מחזיקים.
עוד נקודה היא שיצרנים ויבואנים מנסים לשמור על שיעורי רווח קבועים ועליית מחירים מובילה לרווחיות נומינלית גבוהה יותר כאשר הם מוכרים את אותה כמות של מוצרים (במיוחד כאשר מדובר במוצרים בעלי ביקוש קשיח כמו מזון ובמיוחד שמדובר על מוצרי Low Cost כגון מוצרי חברות נטו).
בסיכום השנתי כתבנו על התמחור המלא של הבנקים שהמשיכו בעליות חדות של כ-10% בתחילת ינואר, על כן ביצענו מימושים נוספים ובהתאם לצפי הבנקים נסחרו בירידות בהמשך החודש וסיימו בעליה של 1.3% בלבד.
כעת אנו רוכשים בהדרגתיות חלק מהפוזיציה חזרה.
עוד כתבנו על המיקוד שלנו בתשתיות שעלו בחודש ינואר 5.74% בניגוד לכיוון השוק. עוד נקודות חיוביות מהתיק היו: פרטנר שזינקה בחודש ינואר 10.41%, דלק רכב שעלתה 10.23%, מגדל 8.56% ואשטרום קבוצה שעלתה 4.48%. הבחירה הסלקטיבית שלנו במניות בעלות מכפילים נמוכים ממשיכה להוכיח את עצמה.
נקודות להמשך
השוק צפוי להמשיך בתנודתיות רבה לאור הרגישויות להעלאות ריבית בעולם, יחד עם זאת אנו מעריכים כי האינפלציה בארץ תגיע לפני העלאות הריבית כפי שקרה גם בארה"ב וגם באירופה (אנחנו פשוט ב"עיכוב").
הדגש שלנו באפיק המנייתי ממשיך להיות מכפילים נמוכים ובאג"ח אנו ממשיכים באסטרטגיה של מח"מ קצר והטיה לאפיק הצמוד.
Comments